12 Şubat 2016 Cuma

NASA'DAN OLAĞANÜSTÜ RETRO-FÜTÜRİSTİK UZAY TURU POSTERLERİ


Bundan yüzyıllar sonra uzay turizmi nasıl bir şey olacak dersiniz?

Kafanızda yeterince canlandıramıyorsanız Nasa posterleri size bu konuda yardımcı olmaya aday.

Nasa'nın Kaliforniya Amerika'da bulunan araştırma ve geliştirme merkezi Jet Propulsion Laboratory tarafından yayınlanan 14 poster bizleri nelerin beklediğine bir göz atmamızı sağlıyor.

Görsellerin hepsi birbirinden renkli ve heyecan verici. Hepsinde farklı temalar işlenmiş.


JPL'in görsel stratejisti Don Goods da amaçlarının hem keşfedilmiş gezegenlerin çeşitliliğini kutlamak hem de uzaya karşı meraklı olmak için halk arasında arzuyu artırmak olduğunu söylüyor CNN'e yaptığı açıklamalarda.

Bir parçası olmak istediğiniz geleceği yaratmak için  hayal gücünün çok önemli olduğuna dikkat çeken Goods, günümüzde yaptığımız birçok şeyin sanatçılar ve bilim kurgu yazarları tarafından hayal edildiğini hatırlatıyor bizlere.

Uzay turizmi için hazırlanan görsellerden üçü Seattle merkezli Invisible Creature adlı illüstrasyon stüdyosu tarafından tasarlandı. Gözalıcı fotoğrafların kullanıldığı alışılagelmiş turizm posterlerinden oldukça farklı tasarlanan posterler, uzaya yapacağınız yolculuk öncesi sizi bilinmeyene sürükleyerek hayal dünyanızı harekete geçirir nitelikte renkli ve gizemli. İşte posterlerden bazıları...


The Grand Tour





175 yılda bir Jüpiter, Uranüs, Satürn ve Neptün aynı hizaya geliyor. "Büyük Tur" görseli de 60 ların karton kapaklı bilim-kurgu kitaplarından esinlenerek, yolculuğunuz tam da böyle bir zamana denk gelirse, bu dört gezegeni de aynı hizada görebileceğinizi anlatmaya çalışıyor.


Visit The Historic Sites Mars






Bundan yıllar sonra tarihi bir destinasyon haline gelecek Mars'a yolculuğu zihinlere yerleştirmeye çalışılan bu imajda da 70 lerin başlarındaki çiçek çocuklar, çiçek gücü imgelemeleri kullanılarak gezegen zekice dünyalaştırılıp, yaşanabilir bir algı oluşturuluyor.


Enceladus



Adı Yunan mitolojisinde Titan Enceladus'tan gelen bu gezegen Satürn'ün altıncı büyük uydusudur. Erimiş kaya yerine amonyaklı su ve metan püskürten cryo-volkanlara sahip Enceladus posterleri her yıl 3,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Yosemite Ulusal Parkı'nın uzay versiyonu niteliğinde.



Ceres






Farklı bir tasarımcı tarafından tasarlanmış bir diğer illüstrasyonda Jüpiter'e yolculuk öncesi cüce gezegen Ceres'teki son su istasyonu  konu ediliyor.


PSO-J318.5-22






Uzayda gece hayatı sizce de ilginç ve eğlenceli olmaz mıydı? İşte bu görsel de daha fazla eğlence ve heyecan arayanları hedefliyor.


Jupiter's Auroras







Jupiter'de heyecan dolu efsanevi bir şafak vakti sizleri bekliyor desek, muhteşem uzay yolculuğu serüveni bu illüstrasyonda dünyadakinden daha keyifli ve renkli olacak diye düşünmez miydiniz sizde?


JPL, Invisible Creature ve tasarım severler sayesinde şimdiden gezegenlerde kısa bir tura çıktık bile.



Ne dersiniz?


Günümüzden çok uzak bile görünse de biraz farklı düşünmek hepimize iyi gelecek.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder